След успешното реализиране на кампанията “Деца рисуват за деца през

...
 
След успешното реализиране на кампанията “Деца рисуват за деца през
Коментари Харесай

Сдружение „Маринела“ и Светият Синод отново реализират „Деца помагат на деца“ за Деня на детето

  След сполучливото осъществяване на акцията “Деца рисуват за деца ” през 2018-та и извършената галерия с благотворителна цел - събиране на средства за онкоболни деца в България, съдружие “Маринела ” и Светият Синод още веднъж сплотяват старания - на 1 юни от 18:30ч. в конгресно лоби на хотел Marinela Sofia следва концерт на даровити деца и разкриване на нова галерия с лауреатски произведения от Националните състезания на БПЦ-БП " Възкресение Христово " и " Петдесетница - съшествието на СВетия Животворящ Дух ". Средствата от продадените картини, още веднъж ще се дарят на деца със здравословни проблеми.

  На откриването на акцията ще участват Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, член на Св. Синод на Българската Православна Църква-Българска Патриаршия и началник на Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП; други духовници, публични гости-представители на държавни институции, преподаватели, родители, деца-лауреати на синодалния конкурс " Петдесетница - съшествието на Светия Животворящ Дух " - 2023 и предходните конкурсни издания на тематика " Възкресение Христово ".

  В концерта ще се включи известният джаз артист Васил Петров, дружно с младите музиканти Никол Кисьова, Филип Донков, Валерия Стоянова и Ангел Ялъчков - лауреати на интернационалните и национални инструментални и вокални състезания.  
Сдружение “Маринела ” е основано от бизнесдамата Маринела Арабаджиева, която стои зад построяването на площадка за деца с увреждания в Борисовата градина, организация на международно състезание по шахмат за незрящи, многочислени летни морски лагери за деца, лишени от родителска грижа, които в никакъв случай не са виждали морето, подкрепяла е гении в разнообразни сфери, както и с богатата си хотелска база е била великодушен хазаин и покровител  на доста абитуриентски балове на децата от единственото учебно заведение за каменообработване в България в село Кунино.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР